Streckad

Min letan är nu officiellt över. Jag har funnit mina två nyckel plagg vilket är vita byxor och en tröja med vita smala streck. Jag har letat efter just dessa i veckor nu och äntligen har jag hittat dem så det var en självklarhet att de fick följa med hem. Förutom det så fick även ett par gråa kostymbyxor och en svart söt tröja också följa med! Det svarta gråa och vita tycks aldrig ta slut. Jag tror inte jag har köpt något färgglatt på väldigt länge nu. 
 
 
Vad händer annars då? Jag är tillbaka i skolan men jag är skoltröttare än någonsin förut. Imorgon är det 130 dagar kvar innan studenten och jag längtar! Fem dagar efter studenten så far jag och mina absoluta favoriter till Grekland! Jag längtar som bara den. 
 
På lördag är det tänkt att jag och några ska till IKEA och jag hoppas verkligen att det blir av. Har sett fram emot det här länge och det är på tiden att det blir av. Förutom det så händer det inte så mycket annat. Ni får ha det så bra alla där ute för nu ska jag ner till bastun!

Etiopien del 2

Det finns så mycket att säga samt så är det så svårt att få ner allt i text. Jag försöker samla tankarna på allt som jag fick göra och uppleva där nere för att kunna gör en så bra återberättning som möjligt men allt är fortfarande för utspritt. Jag undrar om jag någonsin kommer att riktigt att på grepp om hela resan.
 
Jag fick vila när jag kom till barnhemmet och det var skönt eftersom jag var trött efter åtta timmar i flyget. Jag fick dela rum med 7 tjejer, ibland mer och ibland mindre. Det var mysigt även om man aldrig riktigt fick vara ensam. Jag antar att det är en lyx vi har här hemma.
 
 
Jag sov i våningsängen i den undre sängen. Sen sov det en över mig och mellan 3-4 personer i sängen bredvid.
 
 
Här sov det mellan 1-2 personer i sängen och ibland en på soffan men det var inte särskilt ofta.
 
 
 
Detta är utsikten från vårt rum.

Etiopien 2014

Söndagen den 5 Januari gav jag mig av till Etiopien, även kallad Afrikas Horn. Först flög jag ned till Stockholm och väntade någon timme innan jag fick checka in och tillsist sätta mig på flyget ner till Addis Ababa. Flyget tog drygt åtta timmar men jag tycker att det kändes som att det gick mycket fortare ovanligt nog.
 
När vi skulle stiga av planet så var det första som mötte mig en helt annan lukt. Jag blev lite förvånad eftersom jag inte hade förväntat mig att lukten skulle vara så annorlunda. På flygplatsen så fick jag fixa mitt visa och sen hämta mina väskor. Utanför flygplatsen så fick jag träffa de första av de 46 barn som finns i organisationen Pefan, alltså barnhemmet. Jag fick sätta mig i en bil och blev körd till Pefan medan de andra (som inte fick plats i bilen) tog taxi hem. Dessa taxis var en upplevelse i sig men det får jag berätta mer om någon annan gång. 
 
Detta är barnhemmet och mitt hem under dessa två veckor i Afrika!
 

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag äntligen kommit hem och börjat komma in i vardagen. Flyget och väntan tog väldigt mycket på kraftena och det var inte det roligaste men nu är jag ju hemma.
 
Det har hänt mycket de två senaste veckorna och jag har inte låtit det sjunka in helt men snart så och då ska jag försöka lägga upp fler bilder! Det har varit en helt fantastisk resa!
 
 

Till en annan kontinent

Nu börjar det närma sig på riktigt. Imorgon kväll så sätter jag mig på ett flyg ner till Afrika, Etiopien. Flygresan kommer att ta åtta timmar och jag börjar bli väldigt stressad eftersom att jag knappt har packat något alls. Jag ska vara i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Där ska jag vara på ett barnhem och hjälpa till med diverse saker samt umgås med barnen som är där! Jag längtar så mycket samtidigt som jag är nervös. Jag kommer vara där i två veckor och jag kommer vara hemma i trygga Umeå igen den 20:de Januari.
 
Jag ska se till att packa kameran så att jag kan ta en massa bilder när jag väl är där! Hoppas ni andra kommer ha det bra här hemma i Sverige! Ciao!
 
 

Den årliga listan

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag var på krogen för första gången och jag var på solsemester för första gången. En av de roligaste resorna jag gjort och kommer förmodligen komma ihåg för resten av mitt liv!

Hur har ditt 2013 varit?

Med facit i handen så har jag haft ett helt underbart år! Det senaste halvåret har varit väldigt lärorikt och jag har verkligen njutit av livet! Starten av året var kanske lite knaglig, som förövrigt var en väldigt viktig del av det här året, så blev ju resultatet ganska bra ändå. Jag är nöjd med 2013 och jag hoppas att 2014 ska bli ännu bättre eftersom att jag har så mycket att se fram emot.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

15/11 - Datumet jag tog körkortet. Frihet säger jag bara!

Vad är din största framgång 2013?

Oj. Det var svårt. Får nog säga att jag blev en riktig fena i köket då!

 
 
 
 

Bästa köpet?

Min Iphone. Lätt!

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och kläder

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina vänner! Hela året har de gjort mig glad och jag saknar dem hela tiden när jag inte får träffa dem varje dag som jag brukar. De är människor jag verkligen uppskattar!

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Allt från Melissa Horn, Håkan Hellström och Veronica Maggio. Även Vannski, Yalla kompis, men framförallt It's my life med Cezar. Hahaha.

Vem har du umgåtts med mest?

Matilda och Hanna skulle jag tro. Bodde typ i Vännäs större delar av året!

Har du haft ett förhållande under 2013?

Kind of.

Vart reste du under 2013?

Turkiet! På riktigt! Roligaste, händelserika resan någonsin! Skrattar bara jag tänker på det.

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

Tid. Det känns som att all tid bara försvann i ett enda svep och nu är det bara ett halvår kvar innan Studenten och Grekland (även bara tre dagar nu innan jag far till Afrika). Jag vill ha mer tid med min klass för jag älskar verkligen min klass! Så lite mer tid hade inte varit fel under 2014.

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Haha... Jag minns inte ens. Var nog ensam hemma i början och bakade tårta och köpte ljus till mig själv. Födelsedagar är inte så viktigt i min familj.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Eftersom att jag är så nöjd med det här året och jag vill att 2014 så toppa 2013, så nej. Det finns inget som skulle ha kunnat vara bättre 2013.

Vem saknade du?

Fanni! Åtminstone sista halvåret. 

 

De bästa nya människorna du träffade? 

Hur många som helst! Har haft turen att träffa många nya härliga människor!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

BSG!