Byte av bloggportal

Jag har bestämt mig för att byta bloggportal. Det känns inte som att den här bloggportalen passar för mig och därför tänkte jag prova en annan som blivit rekomenderad för mig.
 
I den nya bloggen så kommer jag fortfarande uppdatera om huset men jag kommer också börja uppdatera om min viktminskning och träning. Så om ni vill veta mer om det så kan ni hänga med till nästa portal. Annars får jag tacka för mig här på blogg.se och säga välkommen till http://nouw.com/malinwarja
 
 

Grattis alla studenter!

Stort grattis och jävligt bra jobbat! Hälsar alla studenter en fantastisk kväll och ett speciellt grattis till Linnea! Tack för att jag fick komma på din fina studentmottagning och att jag fick vara en del av ditt firande!
 
Tänk att det var hela två år sedan jag tog studenten. Mycket har hänt på två år och det har verkligen varit två fantastiska år även fast jag saknat mina vänner jättemycket och önskat jag kunde träffa dem varje dag. Tur att jag vet att de kommer alltid finnas där ändå när jag behöver dem som mest! Ni är fanatstiska!
 
Ikväll när alla ska på sin skiva så sitter jag hemma och satsar på att få gå och lägga mig så tidigt som möjligt. Jag ska bara dricka mitt ört och citron te och sen ska jag sova tidigt trots att jag är ledig imorgon. Det är väll det som händer när det var två år sedan man tog studenten haha. Tror verkligen jag har en ung kropp men en gammal själ. Ha en underbar skiva alla studenter och en underbar kväll alla ni andra!
 
 
Det är nu jag inser att jag måste rengöra min dator också...
 

Skolavslutning och en plan inför sommaren

 
Idag har jag haft en så fantastisk dag. Har fått säga hejdå till en massa människor från mitt jobb då jag inte kommer fortsätta till hösten utan har lite andra planer då. De jag har sagt hejdå till är verkligen några av de härligaste människor som jag någonsin träffat och känns som att jag vill fälla en liten tår då jag inte kommer få träffa dem lika ofta längre.
 
Under avslutningen så fick jag en blomma, massor med lyckönskningar och en hel del kramar. Jag kände mig så uppskattad och omtyckt. Kommer verkligen sakna hela gänget.
 
Efter jobbet så svängde jag förbi Kajsen och hängde en stund med henne och Ivve. Varje gång man kommer dit så har de alltid hunnit med att göra en massa på huset. Det blir verkligen så fint! Sen nu ikväll så har Erik sett fotbollen medan jag snarka i soffan. Efteråt fick Erik dra mig upp ur soffan och släpa med mig ut på en springtur. Så tacksam för att han gjorde det nu i efterhand men just där och då så var det nog inte alltför roligt för honom.
 
I sommar har jag och Erik pratat lite om man åka upp till fjällen och vandra. Vi har även diskuterat att åka utomlands men det känns som att vi hellre gör det på vinter halvåret. När vi var i fjällen 2014 så vandrade vi lite grann men då var det så himla varmt (sommaren då det verklligen var tropiskt väder) och under dagen som vi skulle vandra så fick jag en sådan sjuk mensvärk att allt bara blev en pina. Jag hoppas det blir bättre om vi åker upp i sommar och jag hoppas verkligen att mina gallstensbesvär inte påverkar mig alltför mycket!
 
Två från förra gången vi var och vandra. Seg och på dåligt humör. Så tacksam för att Erik står ut med mig jämt och ständigt! 
 
 
 

Soliga söndag

Idag bar det iväg till Eriks mammas stuga. Det var ett födelsedagsfirande för Jocke så det bjöds på lunch och fika. Passade på att försöka knäppa lite bilder och bara njuta av vädret. Det blåste dock lite kallt emellanåt.
 
Ikväll så blir det fotboll och inte så mycket annat. Har också lagt en beställning från eleven.se så nu blir det  lite roliga saker som ska trilla ner i brevlådan om ett par dagar.
 
I veckan så jobbar jag bara tre dagar, vilket ska bli jätteskönt! Sen på tisdag så ska vi iväg på Eriks kusin, Linneas, studentmottagning och på torsdag så ska Jocke komma och hjälpa oss med det sista i hallen. Jag längtar så mycket!
 
Lill-Sebbe älskar att posera för kameran.

Moheda

Ett par riktigt fina bruna skor har jag velat ha ett tag men inte riktigt vetat vilka jag vill ha. I år har jag dock bestämt mig för vilka jag vill ha och de är ett par från moheda. Så förra veckan när jag var på stan med Kajsen och Ivve så letade jag febrilt efter den varianten som jag ville ha. Den fanns ju såklart inte, så då gav jag mig ut på internet och hittade de som jag ville ha ganska snabbt. 
 
Är verkligen så nöjd!
 
 
 

Som om den var punktlig

Idag började morgonen fuktansvärt bra! Vaknade klockan 7 innan klockan ens hann ringa. Klev upp och gjorde gröt till frukost till både mig och Erik. Passade även på att fixa kaffe till Erik. Duschade, gjorde hårinpackning och smörjde in mig. Tog verkligen hand om mig själv. Efter det så åkte vi in till stan och gjorde lite ärrenden och köpte även en så snygg kofta till Erik från Lacoste.
 
Men sen då? Ja nu ligger jag här i soffan med gallstensanfall igen. Visserligen börjat släppa nu så att man kan andas lite. Men hela dagen stannar verkligen upp för att man får så jävla ont och spyr. Känns så himla surt!
 
Något som är roligt då? Jo, vinbärsbuskarna som vi grävde upp och flytta (även minskade) verkar ha tagit sig ganska bra så förhoppningsvis får vi lite vinbär i år trotsallt. Vi flyttade även krusbären och även de verkar ha tagit sig bra. Känns också fantastisk att ha fått en så pass mycket större gräsmatta men att även få behålla våra bärbuskar.
 
Om jag kliver upp lika tidigt imorgon som jag gjorde idag så ska jag försöka hinna göra lite rabarbersaft och kanske en rabarberpaj innan vi ska iväg och fira Jocke (Eriks mammas sambo). Just nu hoppas jag bara på att jag ska få må bra imorgon.
 
Hoppas ni andra har en bättre dag än vad jag har!
 
 

Grötfrukost

I perioder så brukar jag äta gröt till frukost. Ibland blir det fil och flinger, ibland mackor men oftast faller jag tillbaka på att äta gröt. Det bästa är att äta den med sojamjölk och lite frukt. Idag hade jag även i lite valnötter och jisses så gott det blev!
 
Jag gör alltid gröten på fiberhavregryn.
 
Sen har jag även fastnat mycket för att titta på olika videor med "What I eat in a day". Oftast tittar jag bara på veganska, mest för att jag har själv så dålig fantasi när det kommer till vegansk mat. Jag får verkligen hur mycket inspiration som helst av titta på dessa videor. Tänkte faktiskt ta och pallra mig iväg till ICA och köpa lite så jag kan göra en vegansk lunch. Dock så har jag svårt att göra många av dessa recept i och med att jag har gallsten och kan inte äta t.ex. paprika, gurka, svamp osv. 
 
Men skam den som ger sig! Ha en fantastisk dag!

Snapshots bedroom

 
 

Sovrummet och sängen

Tycker verkligen om vårar sovrum jättemycket. Just nu fattas det bara en liten tv och sen är det i princip helt klart. Man tar verkligen saker lite pö om pö när man bor i hus. Jag är egentligen en sån som vill göra klart och fixa allt på en gång, men ekonomin tillåter inte alltid det.
 
 
Förresten så har vi gjort sängen själva. Hade två vanliga 90cm sängar, sen hittade jag en 17cm tjock madrass för ett bra pris och sen sydde jag slängkappan och gjorde gaveln. Blev riktigt bra tycker jag!

Förkylningshelg

Gallstensanfall blandat med en kraftig förkylning. Det är vad min helg bestått av. Har försökt ha ett vanligt liv däremellan men det har varit kämpigt. Idag har jag i alla fall pallrat mig iväg till jobbet trots min förkylning. Alla på jobbet är förkylda så vi får helt enkelt anstränga oss lite ändå så att alla får återhämta sig.
 
I fredags så var jag och Erik på Vita Björn med Emil och Evelyn. Det var super trevligt trots att jag mådde sisådär under kvällen. 
 
 
På lördag så firade vi Elins examen! Jäklar så hon är duktig! 
 
 
Hoppas ni andra har haft en toppen helg!

Gallstensbesvär

I februari så fick jag så panik ont i mellangärdet och kräktes en massa. Det kom verkligen från helt ingenstans så Erik fick köra mig till akuten. Väl inne på akuten fick jag en massa olika saker men inget hjälpte. Efter x antal timmar så la sig smärtan och försvann.
 
Detta försatte dock hända under mars och under april så började det ske minst två gånger i veckan att jag fick sådär panik ont. Tillsist den 19 april fick jag göra ett ultraljud och då visade det sig att jag har gallsten, ganska många. Trots att jag fick bekräftat att jag har gallsten så tog det ytterligare två veckor innan jag väl fick medicin som lidrar anfallen.
 
Igår hade jag en anfall och därav min frånvaro. Det enda jag vill göra när jag har dessa anfall är att ligga i sängen och vänta på att medicinerna ska verka. Det brukar ta sådär 1-3 timmar. Vilket är snabbt för annars så kunde det ta 6-8 timmar, till och med upptill 2 dagar som jag hade ont och en molande värk i magen. Det värsta är faktiskt att man aldrig vet när man får ont.
 
Förutom gallstensanfallet så har jag också fått jätteont i halsen. Gör ont när jag sväljer men annars mår jag bra så hoppas det går över fort. Jag är ledig nu hela helgen så det ska bli skönt att få lite återhämtning!
 
 

Köksplaner

Ikväll har jag och Erik suttit och skissat på vårt framtida kök. Vi har mätat och diskuterat. Vi har bestämt oss och sen ångrat oss för att åter bestämma oss igen. Det är ingen lätt sak, det blir inte bättre av att man inte riktigt får in i huvudet hur det faktiskt kommer att se ut.
 
Vi börjar sakta men säkert vara helt säker på hur vi vill att det ska se ut. Sen har vi resten av köket och vardagsrummet kvar att planera i och med att vi vill ändra planlösningen. Jag hoppas verkligen att allt går som det ska nu!
 
En snabb skiss vi gjorde nu ikväll. Det är så himla roligt att få sitta och drömma. Drömma om något som faktiskt kommer hända om inte allt för länge!