Att vara vegetarian är inte alltid ett alternativ

 
 
Jag tycker det är superbra med människor som är vegetarianer och veganer. Men ibland så finns det finns det inget möjlighet att kunna vara vegetarian. Det finns människor som är allergiska mot substituten som finns för kött. Det finns människor som måste få i sig stora mängder av fett och protein på grund av sjukdomsskäl. Det finns människor som inte har något val.
 
Jag tycker att de som är vegetarianer och veganer som föraktar köttätare ofta glömmer bort att den här gruppen av människor faktiskt finns. Visst man ska inte döda djur för nöjetsskull, men när det kommer till överlevnad så finns det inget alternativ för dessa människor. I slutändan så dödar även djur andra djur för att överleva.
 
För en person som är köttätare men som inte är i behov av att äta kött, bör kanske ibland tänka om och välja ett vegetariskt och veganskt alternativ. Man ska verkligen inte låta lathet komma ivägen för att välja en vegetariskt alternativ, där är jag helt med i deras resonemang. Samtidigt är det viktigt att belysa ämnet om att köttkosten kan ha en viktig funktion för andras hälsotillstånd. Alla är inte kallblodiga mördare för att de äter kött, de göra bara det dem måste för att överleva.
 
Att förespråka en vegetarisk och vegansk kost är viktigt i dagssamhälle då köttkonsumtionen och köttindustin rent ut sagt förjävlig. Men när man börjar se ner på människor och ignorera människor pågrund av att de äter kött så har det gått för långt. Man har egentligen ingen aning om vilka behov och förutsättningar andra människor har när det kommer till kost, för ibland är ett vegetariskt liv inte ett alternativ.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback